برای مفهوم برنامه ریزی منابع سازمانی ERP یا (Enterprise resource planning)، تعاریف متعددی ارائه شده است و شامل طیف متنوعی از فعالیتها است که امکان مدیریت بر تمام دادهها و فرایندهای یک سازمان را در یک سیستم نرمافزاری به صورت یکپارچه و دقیق فراهم می کند. ERP به معنای مدیریت برنامهریزی منابع سازمان است و به سازمانها و شرکتها کمک میکند تا فرآیند دقیق برنامهریزی کلیه منابع سازمان را در جهت کاهش هزینه و افزایش درآمد و ایجاد ارزش بیشتر برای مشتری مدیریت نمایند.
تعاریف دیگری نیز از برنامه ریزی منابع سازمانی ERP وجود دارد:
ERP یک بسته نرم افزاری تجاری و کاربردی است که هدف آن یکپارچگی اطلاعاتی و برقراری جریان اطلاعات بین تمامی بخشهای سازمان و مدیریت یکپارچه همه فعالیتهای داخلی یک سازمان در گستره کلیه واحدهای عملیاتی سازمان است. این گستره شامل: مدیریت فروش، مدیریت تأمین، مدیریت تولید، مدیریت کیفیت، مدیریت انبار، مدیریت لجستیک، مدیریت نگهداری و تعمیرات، مدیریت پروژه، مدیریت مالی، مدیریت قیمت تمام شده، مدیریت منابع انسانی و مدیریت مهندسی و .. است.
ERP یک نرم افزار یکپارچه است که داری اجزاء و یا ماژولهایی برای برنامه ریزی، تولید، فروش، بازاریابی، توزیع، حسابداری، مدیریت منابع انسانی، مدیریت پروژه، مدیریت خدمات و نگهداری و تعمیرات، مدیریت حمل و نقل و بازرگانی الکترونیک است. معماری و ساختار ای آر پی بگونه ای است که یکپارچگی اطلاعات سطح سازمان را فراهم نموده و جریانی روان از اطلاعات بین بخشهای مختلف سازمان فراهم می آورد.
ERP یک بسته نرم افزاری کاربردی درون سازمانی، جامع، ماژولار، استاندارد، یکپارچه، آماده راه اندازی، از پیش طراحی شده و از پیش مهندسی شده ولی قابل تنظیم و پیکربندی بر اساس نیازهای پویای سازمانها است. این راه حل کاملاً انعطاف پذیر، فرآیندگرا و اطلاعات محور بوده و شامل کلیه فعالیتها و فرآیندهای اصلی و مؤثر در ایجاد ارزش افزوده سازمان است. فرآیندهای از پیش تعریف شده در سیستم بر اساس تجربیات و گزینههای برتر استخراج شدهاند. با این تعریف مهمترین ویژگی یک سیستم ERP فرآیندگرا بودن آن است.
مقالات مرتبط با برنامه ریزی منابع سازمانی
تاریخچه پیدایش ERP
مزایا و معایب ERP
دلایل شکست ERP در سازمان ها
مقایسه ERP های مختلف
مراحل اجرای ERP در سازمان
ثبت ديدگاه